fbpx

extensia live a redacției
curs de guvernare

Educația și schimbarea paradigmei economice: Cum recuperează România decalajele la capitalul uman adecvat calificat

Wednesday, 29 September 2021,
orele 15:00 -
17:30
LIVE pe CursDeGuvernare.ro, Facebook și YouTube
Rulează videoul

Paradigma economică mondială se schimbă incredibil de repede, ritmul e năucitor – statele emergente au la dispoziție și timp și resurse puține de-a ține pasul: dacă, spre deosebire de criza precedentă, acum sunt bani – miza este o altă resursă: educația adecvată, care să asigure, ”în timp real”, forța de muncă specifică noii economii.

Așadar: ce facem – pe termen scurt, pentru a ne înscrie în lista jucătorilor în noua economie, din punct de vedere al capitalului uman trecut printr-un sistem de educație care să-i confere competitivitate? Și pe termen lung – cu focus pe curriculum : într-un orizont de așteptare de 10-15 ani, pentru care sistemul de educație trebuie să ”livreze” capital uman de cea mai înaltă calitate?

Ministrul Educației alături de actori din mediul academic, experți în educație și reprezentați ai industriilor viitorului discută la conferința CursDeGuvernare despre adecvarea capitalului uman la schimbările iminente din economie. Vă invităm la

speakerii
Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.
parteneri
[cstsc_taglist]
abonează-te la noutăți
vrei să devii partener?

Creăm o interfață de comunicare și contextualizare între strategii politicilor publice și reprezentanții mediului de afaceri și ai economiei reale.

Vrei să îți prezinți argumentele în fața celor mai activi actori din ecuațiile momentului?

Devino partenerul nostru:

program
Ora
Topic
15:00 -
15:20
Sorin CÎMPEANU, ministrul Educației
Strategia guvernului privind adecvarea sistemului de educație la expertizele necesare în economia următorului deceniu
15:48 -
15:59
Marian PREDA, rector, Universitatea București
Meseriile de viitor și școala de azi: adaptarea din mers și lista de competențe de la gimnaziu până la nivelul de Cercetare